27/04/2011 23:54

Ecori Föld Napja

A Föld Napja alkalmából a tájház udvarán eperfát és muskátlit ültettünk szülőkkel, gyerekekel, nagyszülőkkel. Tojásfestés közben az Otthonunk című filmet néztük meg, majd a film közben a film megragadó részleteit rajzolták le nekünk. Az alábbi képeken Bartalos Mónika, Bartalos Réka, Szűcs Márton, Kiss Ádám, Marczell Anna és Csizmadia Évike képei láthatók.

 Hazudnak azok akik azt mondják a Föld elpusztul, hazudnak azok akik azt mondják a Kék bolygó évei meg vannak számlálva, hazudnak, mert nem merik kimondani, hogy a Föld nem pusztul el. Ha nem cselekszünk környezettudatosan, önmagunkat pusztítjuk el - a Föld megrázza magát, és vígan ellesz az emberiség nélkül is! Az igazság az, hogy az ember van óriási veszélyben.Mert az embert mindennapi küzdeleme, nyomasztó teljesítménykényszere arra kézteti, hogy csak magával, megélhetésével, a család tisztességgel ellátásával törődjön. Nem marad már figyelme arra, hogy megálljon és kimondva felvállalja a nagy igazságot. Mint amikor látja a villámcsapás közeledtét, mégis a fa alá áll. Vajon amikor megtörténik eszünkbe jut majd, hogy mindez nekünk is köszönhető? Lepereg majd a film, hogy mennyi mindent tehettünk volna ellene? Vajon akkor mennyire érezzük majd hatalmasnak azokat a problémákat, melyek mögé bújva most elszalasztjuk az UTOLSÓ ESÉLYT?
Tudjuk, hogy jó megoldások most is léteznek. Ön és mi mindnyájan rendelkezünk a változtatáshoz szükséges erővel. Nincs miere várnunk. Az idő elfogyott, cselekedni kell!

OTTHONUNK - HOME, az utóbbi évek legcsodálatosabb és egyben legmegrázóbb felvételei, a film, mely egyben ámulatba ejtő és megdöbbentő. Ezt a természetfilmet látnia kellene minden felelős embernek! Egy kijózanítóan szemfelnyitó természetfilm ami napok alatt klasszikussá vált. Krónika az ember kegyetlenségeiről: OTTHONUNK – HOME, Yann Arthus - Bertrandl természetfilmje (narrátor: Novák Péter).

Ha érdekel a folm, jelentkezz az ECORI bármely kapcsolatán!

Otthonunk - HOME,

—————

Back