18/05/2017 09:23

Csörgő Zsuzsa (in memoriam) kiállítás

A kiállítást az ECORI polgári társulás védnöksége alatt  a festőnő baráti köre és tisztelői hozták létre saját gyűjteményükből . A megnyitó 2017.  május 17- én az Alistáli Művészeti Alapiskola dísztermében zajlott.  A kiállítás  az iskola nyitvatartási idejében május 26 -ig ingyenesen látogatható. Szeretttel ajánljuk.

Üzenet:

Ahogy távolodom az ifjúságomtól, egyre mélyebbek a szülőföldem, Csallóköz legszebb emlékei, a ringó búzatábláknál, erdők hűs árnyékában, a szépséges Duna környékén eltöltött évek.

Mélyen a lelkembe gyökereztek a friss illatú tavaszok, a nyári rétek virágai, a gyanta szagú ősz káprázatos színei s a csikorgó fagyos telek.

Ma is szenvedélyesen járom a természetet, lenyűgöz pazarlóan gazdag szépsége, amely állandóan változik, s mégis örök. Olykor elszomorít a szeméthalmok látványa, az értelmetlen pusztítás és rombolás, mert eltűnnek az erdők, mocsaras nádasok, otthona sok ezer élőlénynek. Fájó, mert ez a kis világ is szerves tartozéka a Földünknek, s az ilyen változás nagyot hasít az élővilágból.

A meglévő és változó tájat krónikásként szeretném átadni képeim révén az utókornak nemcsak mint festő, de lelkes természetvédő embe,r abban a reményben, hogy az emlékezés tovább megőrzi a Dunatáj szépségeit. A természet szeretete, féltése, és a belső élmények késztetnek a mindennapi alkotásra, s vezetik a kezemet.

Váltakozva Bősön, a szülőfalumban és Dunaszerdahelyen, a lakhelyemen élek és alkotom azokat a képeket, amelyeket ezúttal tisztelettel és szeretett ajánlok mindenkinek, bennük az üzenettel:

Vigyázzunk a Földünkre, unokáinktól kaptuk kölcsön!

—————

Back