ECO-fórum

Date: 15/07/2010

By: Karábi

Subject:

Kedves Ecorisok! Ki mit ud a karábi tó jelenlegi tulajdonosi helyzetéről? Tényleg magánkézben van? Még most is sokan járnak oda fürödni. Nem tudom, kinek a gondja lenne tisztán tartani, de most borzasztó. Hát én ott ki nem feküdnék napozni.!!! A flakonok sokaságától kezdve, használt papirzsebkendok, csikkek, cigarettás dobozok mindenütt. Valamikor voltak kukák, persze, az most nincs. Ha van is új tulajdonos, a tó mégiscsak a faluban van, többnyire alistáliak járnak ki, valamit tenni kéne a renddel + a viszonyokkal, pl. a falu és a tulajdonosk közt megbeszélni. Köszönet.

Reply

—————

Date: 22/07/2010

By: éva

Subject: Re: tó

Kedves Karábi! Sajnos nagyon igazad van.A tó környéke eszméletlenül piszkos./Este kitekertem megnézni/
Utoljára az ALIBI klubbal takaritottuk tavaly a Föld napján. Az idén abból a megfontolásból,hogy magántulajdonba kerül,nem mentünk ki takaritani.
Nem tudom pontosan, hogy most kinek a tulajdona.
Esetleg az önkormányzattól megpróbálunk információt szerezni.
Amint hiteles infóval tudunk szolgálni jelentkezünk.
És köszi az észrevételt!

Reply

—————

Date: 03/08/2010

By: Karábi

Subject: Re: Re: tó

szerintem informaciot a tulajdonst illetően a geodézián lehet szerezni, majd az önkormányzat kérhet információt a tulajdonosoktól, hogy milyen aktivitást szeretnének kifejteni. Amennyiben magáncélra használnák ki, nem tudom, mi tévők lehetnénk, de ha vállalkozásszerű tevékenységet akarnak folytatni, abba azt hiszem, hogy a falunak mindig van némi beleszólása. Meg kellene előzni, hogy felelőtlenül kerüljön ki bármiféle "závazne stanovisko"

Reply

—————

Date: 05/08/2010

By: Valaki

Subject: Re: tó

Jelen pillanatban én információm szerint a horgászati jog a megyeri horgász szövetség tulajdonában van ez év december 31-ig. Mivel horgász vagyok ezt tőlük tudom. A megyeri szövetségnek kellene szemétgyűjtő akciót szervezni, de nekik már nem érdekük, ezért nem foglalkoznak vele. Ha most az jön, hogy miért nem szedem én, azt mondom, hogy már szedtem, és aki itt ír az is szedhetné önszorgalomból, és nem a billentyűzetet ütögetve akarná megoldani ezeket a gondokat, és valakire ráfogni, hogy csinálja meg, és keresni azt, hogy ki csinálja meg. A szemét és a fürdőzés témájában szeretnék pár dolgot feszegetni. A tó nem fürdésre van!!! Ez a baj, hogy a sok fürdőző ezt nem veszi tudomásul. Ki van téve, hogy Zakaz kupania, de hát mintha ott sem lenne. Én megfizettem az éves horgászjegyemet, hogy kimehessek horgászni, és nekem mondtak, hogy "Menjünk a p....ba!" mert nem tudnak fürdeni. Én kinél emeljek panaszt??? Jah, és utánam nyugodtan utánam lehet nézni, hogy hagyok e szemetet a tóparton. A csikkeket is összeszedem. Jah, és mi lenne a megoldás. Mivel azt írtad, hogy: "Ha van is új tulajdonos, a tó mégiscsak a faluban van, többnyire alistáliak járnak ki, valamit tenni kéne a renddel + a viszonyokkal". Mivel Ezt írtad, így úgy gondolom, hogy Alistáli vagy. Miért nem szervezed meg a szemétgyűjtést te?? A te érdeked is, vagy úgy vagy vele, hogy piszkos munkát csinálja más, te meg élvezed. Nem beszélni kell a gondról, és azt mondani, hogy oldják meg a problémát, hanem példát mutatni, ösztönözni a többi embert.

Reply

—————

Date: 06/08/2010

By: Senki-Senki Alfonz

Subject: Re: Re: tó

Kedves Valaki!

Nem szemétgyűjtést kell állandóan szervezni, mert nem azért tanultam, hogy a buta bunkók után napirenden szedjem a koszt. Egyszer kétszer megcsinálom,de azért, hogy utána úgy is maradjon.
A szemetelőket kell elkapni! Te is csak okoskodsz,mert mikor elküldtek a p.be, miért nem szedetted össze velük a szemetet.
Parasztnak legyen tetoválás,full kocsi,ólinkluziv nyaralás, Dubajban rázza a rongyot, otthon meg maga alá csinál.
Én szóltam egynek, hogy mért szemetel, azt mondta :Mért ne?
ez a helyzet,mindent elárul

Reply

—————

Date: 06/08/2010

By: Valaki

Subject: Re: Re: Re: tó

Figyi, ez a baj, hogy TE egyetemet végeztél, "mert nem azért tanultam" (ebből arra gondolok), és azt gondolod, hogy TE vagy a világ közepe, én egyetemet végeztem, és én azt gondolom, hogy ugyan olyan ember vagyok mint bárki más. Tudod, az egyetemen nem intelligenciát és eszet osztanak, hanem diplomát. Ez megint egy olyan téma, amit jobb nem feszegetni, mert lehet, hogy egy egyszerű csóró paraszt intelligensebb, mint egy egyetemet végzett valaki, és ez akár rám is vonatkozhat. Az hogy én okoskodom az egy ugyan olyan dolog, mint itt teszi mindenki. Mindenki tudja a megoldást, de SENKI nem tesz semmit. Itt olvastam "éva" nevű fórumozótól, hogy azért nem szedtek idén szemetet Karábnál, mert hát nem tudja kié a tó. Miért akkor most ha xy-é a horgászati jog, akkor már nem is vagyunk "eco" mókusok?? A tulajdonos nevén múlik, hogy valamit csináljunk? Ez a nevetséges.
Az, hogy kosz van, az sajnos a fejekben már rég eldőlt. Az a baj, hogy ha valami más a tulajdonos, akkor ott mindent lehet csinálni. És ez így lesz addig amíg világ a világ, mert hát ugye nem az enyém nem mindegy, hogy mi van vele.
"Parasztnak legyen tetoválás,full kocsi,ólinkluziv nyaralás, Dubajban rázza a rongyot, otthon meg maga alá csinál." - Ebből a mondatodból pedig inkább irigység, mint egy kis okosság sugall. Ne azzal törődj, hogy kinek mije van. Ez a nagy baj, miért kell ezzel foglalkozni. Tudod, az a baj, hogy mindig ez az első. Honnét tudod, hogy pl. én ki vagyok, és honnét tudod, hogy nekem mim van. Lehet, ha tudnád ki vagyok, meglepődnél.
Tudod, hogy nem szedettem össze a szemetet, mivel elég sokan voltunk, és hát elég sok helyet foglalt a felszerelés, így nem tudtak bemenni. De hát volt olyan ember aki nem is nézett, és ment a szerelékeinken keresztül.
"Én szóltam egynek, hogy mért szemetel, azt mondta :Mért ne?" - Na látod, itt van a kutya elásva. Amíg nem a saját tulajdonáról van szó, addig le sem sz.rja akkor sem ha lesz 500 kuka a tóparton akkor sem.

Reply

—————

Date: 09/08/2010

By: ekomókus

Subject: Re: Re: Re: Re: tó

Azért egy kicsit gondolkozz is mielőtt irsz!
Ha az ember természetszerető az nem jelenti azt, hogy egyben hülye is. VAlaki privatizálja a tavat/a körülötte lévő földekkel/ és én meg szedjem rajta a szemetet?
Te is szereted a természetet,meg a rendet? GYere el hozzám füvet nyirni meg kapálni a kertbe!!!

Reply

—————

Date: 26/10/2010

By: Valaki vakijének a valakije

Subject: Re: Re: Re: Re: tó

Szerintem teljesen jogosan nem lett idén szemét szedve a Karáb(i) tónál
de helyette rendbe lett rakva egy temeto es egy forgalmas helyen lévo szép kereszt, és ez is ér annyit mint a Karáb(i) kornyéki takaritás(bár a legjobb lenne ha nem lenne mit osszetakaritani)

Reply

—————

Date: 11/07/2010

By: Boogi

Subject: Jelentés

Csókolom Éva néni!! Sajnálom de a zöld kommandón nem tudunk részt venni én és Zolika,mert én a jövőhéten megyek el!! :)

Reply

—————

Date: 13/07/2010

By: éva

Subject: Re: Jelentés

De mielőtt elmész, még gyere át!

Reply

—————