17/11/2014 12:47

Ajándékozz magyar mesét magyar gyerkeknek!

Nálad is sorakoznak otthon régi mesekazetták, amiket már senki nem vesz elő, mert a meséket megnézi DVD-n, Bluray-en, vagy egyszerűen online az interneten? Ha Neked már nincs rá szükséged, szerezz vele örömet másnak!

Kaptunk egy lehetőségünk, hogy csángó gyerekek arcára varázsoljunk mosolyt. Számunkra talán szinte elképzelhetetlen, de az eldugottabb falvakban élő gyerekek gyakran még tv-készüléket sem látnak, nekik mindig nagy élmény, ha mesét nézhetnek VHS kazettákról. Nagyon örülnének a magyar nyelvű videokazettáknak, legyen az mesekazetta, gyerekfilm, természetfilm, verses-mondókás kazetta, az idősebb korosztálynak pedig régi magyar filmeket tartalmazó kazetták is jól jönnek. Keresünk hozzá működő lejátszókat is: ha nincs rá már szükséged, és megválnál tőle, ezeken a helyeken biztos jó kezekbe kerül, és megbecsülik. Segítségetekkel a legkeletibb csángómagyar faluba, Magyarfaluba is eljuthat a „meseadomány”.

A kazettákat és a lejátszókat november 20-ig juttassátok el Dunaszerdahelyre, a Központi Irodába, vagy hozzátok el magatokkal Udvardra, a Cserkészvezetői konferenciára.


—————

Back